In first class vliegen door een maand op Bali te zijn, voor €600

In first class vliegen door een maand op Bali te zijn, voor €600

Je kunt 3000 Emirates Skywardspuntjes verdienen per hotelverblijf, maar als dat verblijf $21 per nacht kost, kun je zeer goedkoop first class vliegen.
In first class vliegen door een maand op Bali te zijn, voor €600

Deze hack was snel na het posten van dit artikel niet meer mogelijk. De bonus is beperkt tot eenmalig 3.000 punten. Desalniettemin is het misschien toch een leuk artikel.

Meer over first class vliegen:

De populairste video van Casey Neistat is zijn flight review van Emirates first class. Hij had er niet voor betaald, maar kreeg per ongeluk een upgrade van de airline. We weten allemaal natuurlijk dat Emirates dat heus wel expres deed en op het moment van schrijven, nu 5 jaar na publicatie, een mooie 77 miljoen views te pakken heeft op deze reclame. Z'n op één na populairste video is trouwens ook een review van Emirates first class maar dan met een veel betere stoel dan die in de populairste video.

Niet Casey, wel een firstclassreiziger.

Als Casey geen geld heeft voor first class bij Emirates, dan heb ik het zeker niet. Maar ook dit ticket is te boeken met punten.

De punten waarmee dit in theorie zou kunnen, zijn Emirates Skywards, de valuta van de airline. Maar laten die punten nou extra moeilijk te verkrijgen zijn. Ik had er ooit een paar, gespaard met maar liefst tien vluchten, maar die heb ik besteed aan een businessclassvlucht tussen Hong Kong en Bangkok. Het saldo is 0. Nouja, 1055, want er bleven een paar over en ik vloog laatst met Flydubai en sprokkelde een handjevol punten bij elkaar.

1055 punten is nog steeds veel minder dan 85.000. Dat is het aantal punten dat je moet sparen om een fatsoenlijke route in first class te vliegen. Amsterdam (AMS) - Dubai (DXB) is zo’n route. Je moet een vorstelijk bedrag van €435 aan belastingen bijbetalen, maar dan heb je wel een vlucht die normaliter een krappe €5000 kost. Koopje dus.

Insufficient miles ja!
Insufficient funds ja!

Probleem blijft dat je echt nergens Emirates Skywardspuntjes mee kunt sparen. Je kunt bijvoorbeeld niet je Americanexpresspuntjes omzetten naar deze valuta.

Gelukkig heeft Emirates het heft in eigen hand genomen met een mooie actie. Tussen 1 augustus en een paar maanden later kun je op allerlei verschillende manieren Skywards sparen. Zo krijg je er bijvoorbeeld 6.000 als je ten minste vijf dagen een auto huurt bij Avis (en krijg je er 3.000 bij Hertz) of krijg je 1.000 punten bij een verblijf van tenminste twee nachten bij een hotel van de keten IHG.

Dit zit natuurlijk geen zoden aan de firstclassdijk.

Gelukkig is er een truc.

Emirates heeft namelijk, zoals zo veel airlines, een zoekmachine voor hotels. Met deze zoekmachine vind je zo’n beetje alles wat je elders (bij Booking, Agoda of American Express) zou kunnen vinden, maar bij deze hotelzoekmachine spaar je ook punten bij overnachtingen. En die puntjes kunnen aantikken.

Emirates Skywards Hotels, een soort Booking.com

Zo krijg je bij zo’n beetje alle hotels 500 Skywardspuntjes, maar bij sommige ook 3.000. En sommige van die hotels waar je 3.000 puntjes bij krijgt, kosten maar $21 per nacht (ik doe in dollars want in euro's is hetzelfde ding 25 euro en dat is niet de geldende wisselkoers op het moment van schrijven)!

Ik heb ze gevonden op Bali en Lombok, in Chiang Mai en Phuket en in Hanoi. En er zijn er vast meer die weinig kosten maar wel 3.000 puntjes opleveren.

3000 puntjes voor $21 in Hanoi, Vietnam
3000 puntjes en $21 in Canggu, Bali, Indonesië

Dit betekent dat je maar 29 keer een verblijf hoeft te boeken voor die 85.000 punten.

En dit betekent ook dat je 29 keer $21 is $609 kwijt bent voor die verblijven. Twee vliegen in één klap! Een maand onderdak en tegelijk genoeg punten voor first class.

That’s how I like my travel trucjes.

Maar dan is er wel een valkuil. Je krijgt die punten per verblijf en niet per nacht. Dan zou je dus iedere dag ergens anders moeten inchecken en overnachten. En dat terwijl jij nou juist graag reist met een hutkoffer vol badlakens. Gedoe! De truc is dus alleen maar voor de echte travel hackers.

Niet helemaal. Je hoeft namelijk helemaal niet te verblijven in het hotel. Je kunt ook een non-refundable rate boeken en dan krijg je de punten binnen drie dagen op je account.

Over 3 dagen 3000 puntjes in je account. 

Op deze manier koop je dus gewoon 85.000 punten voor $609. Samen met die €435 die je moet bijbetalen voor het boeken van een ticket met punten nog steeds goedkoper dan die €5000 cash. Maar wel minder leuk.

Het hoeft ook niet zo extreem.

3.000 Skywardspunten zijn volgens The Points Guy ongeveer $36 waard, want volgens het vliegtuigblog vertegenwoordigt een Skywards mile 1,2 dollarcent per punt. Ze komen bij deze waarde door de gemiddelde inruilwaarde te bekijken.

36 dollar voor 3.000 punten terwijl het hotel zelf maar 21 dollar kost, is dus de beste deal. Maar je kunt de deal ook minder goed maken door wat meer comfort te kiezen. Wat meer nachten bijvoorbeeld, of een duurder verblijf. Krijg je nog steeds 3.000 punten, maar moet je langer sparen.

Je kunt er ook voor kiezen om niet te sparen voor een firstclassticket van 85.000 punten. Sterker nog: Emirates vliegt ook tussen Malé (MLE) in de Malediven en Colombo (CMB) in Sri Lanka en daar betaal je maar 18.750 punten voor als je de anderhalf uur durende vlucht in first class wil boeken. En zo zijn er wel meer manieren om het minder extreem te maken.

Minder punten, minder uren in de lucht, toch first class

Kortom, het travelhackseizoen is weer geopend.

Wie maakt er even een Tiktokvideo van? Vergeet Thuisblijven is duurder niet te noemen.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox