Computerdagverblijf

Computerdagverblijf

Als je op zoek bent naar een fijne werkplek voor een dag, dan kun je best aardig een hotelkamer boeken. Goede prijskwaliteitverhouding.
Computerdagverblijf

Hoe ik hier zelf niet op was gekomen is een raadsel en dat is niet omdat ik zo’n slimme gast ben maar vooral omdat ik een blinde Hilton fanboy ben.

Ik zocht een werkplek om in alle rust aan mijn boekje te werken omdat ik de volgende dag drie week met vakantie zou gaan en het absoluut voor die trip af wilde ronden. Thuis kon dat niet, omdat ik mezelf heb aangepraat dat dit soort deep work niet in een omgeving kan waar vrouw én kind aanwezig zijn. Niet hun schuld. Wel de mijne.

Ik zat alweer door onduidelijke en onhandige websites van Amsterdamse coworkings te bladeren en zelfs die speeltuin die we Openbare Bibliotheek Amsterdam noemen vloog door m’n hoofd. Paniek sloeg snel toe maar gelukkig bestaat internet ook voor andere doeleinden dan informatie inwinnen over computerlocaties. Ik vroeg mijn volgers op Twitter en Instagram om werkplektips en iemand reageerde met ‘Hilton NDSM day stay voor €44’.

Eureka! Had ik nog niet aan gedacht...

Weinig mensen weten dit (en weinig mensen onthouden dit blijkbaar), maar je kunt bij veel hotels een day stay boeken. Dat kon volgens mij al voor corona, maar tijdens corona is het vast wat bekender geworden. Makkelijk voor mensen die virusvrij wilden computeren. Dat kan nog steeds. Vul je gewoon dezelfde begin- en einddatum in bij de hotelzoeksite.

Dit deed ik dus op de site van Hilton en toen bleek het maar €44 te kosten om tussen negen en vijf gebruik te mogen maken van een hotelkamer bij Hilton DoubleTree NDSM-werf, een krappe tien minuten fietsen van mijn huis.

Ik daar naartoe.

Met hotelstatus (Gold bijvoorbeeld—gratis bij een platinum American Express) krijg je óók nog eens een gratis ontbijt en met de huidige promotie krijg je bovendien 2000 bonuspunten per verblijf. Toch goed voor 2476 punten (de 476 is de kamerprijs in dollars keer tien), die volgens The Points Guy 0,006 dollar per stuk waard zijn. €13,84 aan puntjes dus en dat is toch mooi meegenomen. Met mijn eigen Diamondstatus kwamen daar nog 1476 punten bovenop, waardoor ik 3952 x 0,006 = $23,71 = €22,10 = de helft van de kosten van mijn verblijf terugkreeg aan punten. Je kunt het ook zien als een gratis kamer bij een duur ontbijt.

is wel zo

En over die status gesproken, een day stay telt ook mee als night voor het behalen van die status.

Er is ook een gym in het hotel, die ik toch even wil benoemen. Hoewel het rijtje crosstrainers en setje dumbbells niet veel voorstelt, is het tóch een plek om tussen het computeren even kast te worden. En dan dus lekker douchen in je eigen kamer op kosten van Hilton Worldwide Holdings Inc.

Het is overigens in dit specifieke hotel wel van belang om een upgrade te krijgen of nét een luxere kamer te boeken (voor €47) omdat je anders geen uitzicht hebt en tegen een muur aan zit te computeren in een kamer zonder fatsoenlijk daglicht. Nouja, misschien wel goed voor focus, maar post-its plakken wel lekkerder op ramen.

Het lukte. Ik heb precies kunnen schrijven wat ik wilde schrijven (met nog een half uurtje over en toen kon ik twee van die Albert Heijn chocolademuffins (die met die stukjes, niet die complete chocoladevariant) naar binnen werken en uitchecken. Daar heb ik nog wel even wat ruzie staan maken met de receptionist omdat ik meende geen toeristenbelasting te hoeven betalen (hoef ik ook niet, want als inwoner van Amsterdam ben ik vrijgesteld van deze belasting én geldt deze belasting alleen voor overnachtingen, maar dat wilde er bij de klerk aan de andere kant van de balie pas na enig aandringen in) dus ik ging met een goed chagrijnige kop naar huis. En het regende ook nog eens pijpenstelen.

Zeiknat maar toch voldaan kan ik wél melden dat het manuscript van mijn boek over autonomie is af en is en volledig online leesbaar is. En een day stay in een hotel is dus een betere optie dan een remote werkplek of coworking dagpas. Doe er je voordeel mee.

Nat en voldaan. Zo zien we het graag.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox