Milka Oreo Kinder Bueno Nutella Cheesecake

Milka Oreo Kinder Bueno Nutella Cheesecake

Dit recept eindigde op 9GAG en dat is terecht, want het is heel lekker en eigenlijk helemaal geen cheesecake. Maar wel lekker dus.
Milka Oreo Kinder Bueno Nutella Cheesecake

Enthousiast. Bent u het wel eens? Ik regelmatig, ook al denkt een grote meerderheid van geïnteresseerde lezers het tegendeel. Ik zal u daar weer het tegendeel van bewijzen. Bij het maken en eten van dit gerecht is enthousiasme slechts een understatement. Euforisch is misschien een beter woord.

Tig keer kreeg ik een foto van een Oreo Nutella Cheesecake opgestuurd en ik dacht: Reraise. Dat moet beter en nog smakelijker. Oke. Oreo: good. Nutella: good. Cheesecake: gooood. Maar de Amerikaanse cheesecakevarianten zijn mij wat te droog, en ik kom dan meestal uit op de oerhollandse Mon Choutaart. Dat is óók cheesecake, maar dan niet gebakken.

Met lekker veel slagroom.

En ja, die Oreo Nutella Cheesecake miste natuurlijk Milka chocolade. Milka is zeg maar de Anna Nystrom van de chocolade: zoet, zacht, vol en op heel veel verschillende manieren lekker. Ook met Oreo. Ook met cheesecake, joh zelfs met een frikandel. En ja, ook met de chocoladevarianten van fabrikant Ferrero, de maker van Nutella en Kinderchocolade, die van mij een dertigtal open sollicitaties ontving voor een stage in het proeflaboratorium voor onbepaalde tijd. Ook heb ik talloze pogingen ondernomen om in contact te komen met Mondelez, de fabrikant van zowel Milka en Oreo (vandaar ook dat ze samen in een folietje worden verkocht) voor eenzelfde aanstelling, maar van beide bedrijven kreeg ik de reactie:

Non.

U kent mij inmiddels. Ik zit niet bij de pakken neer. Dan maar het beste ervan maken. Schouders er onder. Alles op eigen kracht. Let's do this!

Moet je je voorstellen: je hebt in je winkelmandje 2 pakken Oreo, 5 Kinder Bueno's, een pot Nutella, een beker slagroom, suiker, roomboter en mon chou liggen. In de rij voor de kassa deed ik al een klein pasje op de plaats. Ik wist wat er ging komen. Alsof die suikers telephatisch naar mijn hoofd stegen.

Eenmaal thuisgekomen trok ik met een overhead squat techniek die pakken Oreo open waardoor alle koekjes ieder een eigen plekje zochten op de keukenvloer. Niet veel later nam ik mijn shakebeker voor het kloppen van de slagroom. Toen ik deze na een nieuwe dans opende had ik een troebele vloeistof en een mooie klont boter gemaakt. De laag Nutella, die iets minder dik ging worden door enthousiaste proeverijtjes, smeerde ik veel te vroeg in de nog zachte laag cheese. En daarna kon ik niet wachten de Milka en Kinder Bueno toe te voegen. Eindstand: een brij van chocoladesoorten.

Met trillende handjes en talrijke vreugdedansjes maakte ik deze taart, maar het recept gaat ervan uit dat je je kunt beheersen.

Eet smakelijk.

Ingrediënten

 • 2 pakken Oreo koekjes
 • 5 Kinder Bueno's
 • 200 gram mon chou kaas
 • 25 gram suiker
 • 50 gram roomboter
 • 250 ml slagroom
 • 1 potje Nutella (200 gram)
 • 200 gram Milka Chocolade

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 50 graden en zet de roomboter er in
 • Doe een vel bakpapier in een springvorm en vet in
 • Doe de Oreo in een keukenmachine en maal fijn
 • Voeg de boter toe aan het Oreomengsel
 • Bekleed de bodem van de springvorm met het Oreomengsel
 • Druk het mengsel goed plat en zet in de vriezer
 • Klop de slagroom rustig luchtig met de suiker
 • Klop de mon chou een beetje los
 • Meng de slagroom met de monchou en maak de cheese
 • Zet de Milka in een schaaltje in de oven
 • Zet de pot Nutella in de oven
 • Doe de cheese op de Oreobodem en zet terug in de vriezer (voor 2 uur)
 • Neem de bodem uit de vriezer en verspreid de Nutella over de cheese
 • Doe de bodem weer 2 uur in de vriezer
 • Breek de Kinder Bueno in kleine blokjes
 • Verspreid de Milka over de Nutellalaag
 • Druk de Kinder Bueno blokjes in de Nutella
 • Zet de taart in de koelkast en beheers je
 • Wacht tot de Milka hard is geworden
 • Neem de taart uit de koelkast
 • Fotografeer, tag @jelmerdeboer, en post je creatie online
 • Eet smakelijk
Eerlijk zullen we alles delen. Ik iets meer dan jij.

Eerlijk zullen we alles delen. Ik iets meer dan jij.

Wat zeg je, 9GAG?

Voedingswaarde (per taart, want deze taart deel je niet met anderen)

 • 6992 kcal
 • 506 gram vet
 • 84 gram eiwit
 • 656 gram koolhydraten
 • 23 gram vezels (even een boterham er bij eten en je hebt je ADH vezels ook)

En nee, deze taart staat niet in m'n boek Eet Taart Krijg Een Sixpack.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox