Zuipen als een pro

Zuipen als een pro

Er zijn manier om het beste te kunnen zuipen, ervan uitgaande dat je ook tegelijk kast wil worden.
Zuipen als een pro

Ieder goedbedoeld nergens op gebaseerd voedingsadvies bij katers vertelt je om gebakken eieren, spek, avocado en mayo te eten na een avondje (en aansluitend nachtje) zuipen. Het volk denkt vetrijk voedsel het beste antikatervoedsel is. Met een serieus hoofd wordt een koude pizza van gisteravond verorberd.

Fout. Het is enkel de reden waarom de Schipholarmpjes van deze amateurvoedingsconsultant blijven wapperen wanneer het zwaaien al lang is gestopt. Onvolledige geïnformeerde mensen hebben reservekinnen. Dat is zonde.

Vetrijk, en dus calorierijk, ontbijten na een avondje flink zuipen is het allerstomste wat je kunt doen. Legde Menno Henselmans me ooit uit in The Science of Binge Drinking. Menno ziet er uit als een Griekse god (als Adonis dan, niet als Silenus).

Een avondje zuipen staat vrijwel altijd gelijk aan het in korte tijd naar binnen gieten van een flinke hoeveelheid calorieën. Dat vrijwel onvermijdelijke nachtelijke calorieoverschot gaan aftoppen met een calorierijk ontbijt is zo’n beetje hetzelfde als de hele week niet douchen omdat je op maandag óók al vergeten was te douchen.

Maar je kunt dat ontbijt en die zuipavond ervoor trouwens best strategisch inrichten, als je dat zou willen. De onderstaande adviezen gelden overigens alleen voor mensen die ook graag letten op hun energieinname en/of kast willen worden maar toch willen zuipen.

Als het puur alleen je doel is om dronken te worden (zoals in mijn geval omdat ik anders niet kan communiceren vrouwen), dan is het verstandig om je drankjes zo snel mogelijk na elkaar te drinken (tip 1).

Als je niet weet hoeveel je gaat drinken (omdat je geen ruggengraat hebt bijvoorbeeld), probeer dan zo langzaam mogelijk te drinken om het aantal consumpties (en de totale energieinname en alcoholschade, wat het ook mag zijn) te beperken (tip 2).

Drink eens door!
Joh, rot op! Ik heb een blogpost van Jelmer de Boer gelezen.

Het is in het laatste geval (Menno noemt het drinken als een schaap) verstandig om een goed gevulde maag te hebben om de absorptie van alcohol te beperken. Het is hier verstandig om veel volume en eiwit- en vezelrijk te eten (tip 3). Dus: groente, kip en kwark bijvoorbeeld (maar dat zou ik niet bij elkaar op een bord gooien).

In het zo-snel-mogelijk-dronken-Jelmer-let’s-talk-to-women-geval is het wijsheid om niet zo heel veel te eten van tevoren om absorptie te optimaliseren. In dat geval moet je dus gewoon hongerig zijn (tip 4). Pun intended.

En überhaupt is het slim om laag calorische drankjes te nuttigen (tip 5). Dus die dwazen die wodka spa rood drinken zijn wél verstandig bezig (maar hebben ongetwijfeld geen smaakpapillen). Oja, een goede Piña Colada levert evenveel onderkinnen als 2 roze koeken. Wist je natuurlijk allang, als je calorieën telt, wat overigens ook aan te raden is (tip 6).

En dan snap je ook waarom je juist niet in de ochtend jezelf moet voltanken met vetten (tip 7). Maar dat snapte je waarschijnlijk ook al toen je huisgenootje met een zak Maltesers in haar hand je uitzwaaide toen je naar de gym ging.

Zuipen is een wetenschap en je kunt het optimaliseren. Neemt niet weg dat zuipen überhaupt niet verstandig is, tenzij je met Jelmer de Boer wilt communiceren.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox