Prioriteiten

Prioriteiten

Jullie hebben verkeerde prioriteiten want jullie kijken naar SBS6.
Prioriteiten

Ik las dat oud-deelnemers aan de Staatsloterij hun inleg in principe terug kunnen vragen omdat de Staatsloterij tussen 2000 en 2007 een winnaar koos uit zowel verkochte als niet-verkochte loten. Daarmee was de winkans lager dan verwacht.

Een logische redenering natuurlijk, maar ik vraag me dan altijd af waar de prioriteiten van mensen liggen die dit soort initiatieven opzetten, promoten of er aan meedoen.

Dan ben je dus echt een heel verdrietig persoon.

Ja, als ik dit van tevoren had geweten deed ik niet mee!

Even terug naar het begin: de Consumentenbond rekende ons eens voor dat de kans om miljonair te worden bij de Staatsloterij 1 op 10 miljoen is. De mensen die nu hun geld terugvragen doen dat dus omdat die kans net even iets kleiner is geworden. Dus nog kleiner dan 1 op 10 miljoen.

Nogmaals: dan ben je dus een heel verdrietig persoon.

Staat er behalve ‘ademen’ en ‘in leven blijven’ nog wat boven ‘Staatsloterij aanklagen’ op de prioriteitenlijst van deze personen? Hoeveel prioriteiten hebben die mensen überhaupt? En zijn dit dezelfde mensen die onder online nieuwsberichten reageren?

Een wereld waarin het aanklagen van een loterij een hoge prioriteit heeft is wat mij betreft nog verre van volmaakt.

Ga je mee naar de bioscoop?
Nee, ik moet nog de Staatsloterij aanklagen. Ik kom misschien maar dan wel wat later.

Waar het wat betreft prioriteiten ook heel vaak mis gaat is de eeuwige zoektocht naar gezondheid, wat dat ook mag betekenen.

We zien inmiddels suikervrije taarten op de kaart staan, die toch een halve kilo koolhydraten bevatten. Er zijn glutenvrije pizza’s die 1000 kcal per stuk bevatten en er zijn mensen die wél iedere ochtend hardlopen maar nog steeds lunchen met een kroket tussen twee gevulde koeken.

En dat zijn dan de mensen die denken wél goed aan hun doelen te werken. Er is natuurlijk ook nog een hele grote groep die van mening is dat ze ’toch helemaal geen tijd hebben om te sporten’. Dat is prima, maar dan moet je je afvragen waarom De Grote Verbouwing op SBS6 voor jou een hogere prioriteit heeft dan wat aan die slappe reet van je doen.

Maar goed, ieder z’n eigen prioriteiten natuurlijk. Dat maakt de wereld eigenlijk ook een beetje leuker.

Het blijft natuurlijk wel zo dat je, wanneer je wat wilt veranderen aan jezelf, of dat nu afslanken, sterker worden, je uit de schulden werken of iets anders is, je prioriteitenlijst moet aanpassen.

Als je hetzelfde blijft doen als voorheen verandert er niets.

En wanneer je jezelf erop betrapt dat je de Staatsloterij aan het aanklagen bent, realiseer je dan dat je ze niet allemaal op een rijtje (of juiste volgorde) hebt.

Stop er direct mee en ga iets zinnigs doen. Wat dat is, mag je zelf bepalen. Maar het is in ieder geval niet met een zak mini Milkyways op schoot naar SBS6 kijken op een doordeweekse dag.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox