Het stomste dieet ooit

Het stomste dieet ooit

Water helpt afslanken, maar helpt ook afslankpillen.
Het stomste dieet ooit

Er is een oude Drentse wijsheid, en als je geen gore dingen wilt lezen moet je dit venster nu sluiten, dat je over je tenen moet plassen wanneer je zwemmerseczeem hebt. Dat zou helpen er van af te komen.

Het helpt ook. Maar dat komt niet door dat plassen. Het probleem wordt opgelost omdat je net iets intens smerigs hebt gedaan, dáárom je voeten extra goed wast én afdroogt en zo je probleem oplost.

Dus over je voeten plassen bij eczeem kan helpen, maar het is niet de meest efficiënte manier.

Deze constructie van argumenten werkt eigenlijk hetzelfde bij afslankpillen. In principe is een afslankpil een contradictio in terminis. Immers: je stopt iets in je mond en zogenaamd val je af. Dus door het toevoegen van energie verlies je energie. Zo werkt dat natuurlijk niet. Daarom zijn vetverbrandende voedingsmiddelen zo grappig. En iedereen die daar in gelooft een idioot.

Nee, afslankpillen werken omdat je ze moet innemen met water. Of met twee glazen water. Een paar minuten voordat je een maaltijd eet. Dus: een iets voller gevoel door calorieloos water en een iets minder sterke eetlust. Resultaat: een kleinere onderkin. Op den duur dan.

Die pillen werken niet. Water drinken voordat je gaat eten werkt. Maar dat is ook niet waar want alleen minder eten werkt. Minder dan je verbruikt althans. Op een langere termijn.

En zo zijn alle zogenaamde dieetoplossingen terug te herleiden naar hetzelfde trucje: manieren vinden om minder te eten. Of dat nu het ontbijt overslaan, meer volume creëren door je vol te douwen met groente, meer eiwitten eten voor het verzadigende gevoel of een combinatie van alles is, het komt neer op minder eten.

En daarom drink ik nu tenminste drie liter water per dag maar dan wel zonder afslankpillen. Zodat ik minder honger heb, minder eet, tegelijkertijd prima gehydrateerd ben en weer m’n sixpack kan laten zien op Snapchat.

Het waterdieet is dus super idioot. Maar het werkt wel.

Ik realiseer me opeens dat ik de code gekraakt heb.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox