Een betere wereld begint bij geen fuck geven

Een betere wereld begint bij geen fuck geven

Mark Manson schreef het belangrijkste boek van 2016 en het feit dat mijn quote op de Nederlandse editie kwam, bevestigt dat ik gelijk had
Een betere wereld begint bij geen fuck geven

De Amerikaanse tv-serie The Great Indoors krijgt op IMDB een magere 6,3 dus die hoef je niet te kijken. De serie gaat over millennials (dat zijn mensen geboren tussen ongeveer 1980 en 1995-mensen zoals jij dus) die zichzelf nogal gauw beledigd voelen.

Dat de serie überhaupt is uitgezonden is opvallend, omdat de focusgroep met kijkers uit dezelfde leeftijdsgroep (die de show ging proefkijken) zich nogal beledigd voelde door de show.

Ja, je leest het goed: een groep millennials voelde zich beledigd door een show over millennials die zich snel beledigd voelt.

Ik weet dus niet of die 6,3 terecht is.

Maar wat ik wel weet is dat dat snel beledigd voelen nogal een trend is geworden. Ben namelijk zelf ook zo'n millennial. En ik ben aanwezig op zeikmedia Facebook en Twitter.

Vrijwel iedereen maakt zich daar (en elders) nogal bijzonder druk over vanalles. Het is ook wel gemakkelijk want je kunt je frustratie over 'die kutbuitenlanders' gemakkelijk op Twitter uiten als je profielfoto een hond is en je coverphoto een Engelse spreuk in verschillende lettertypes in een bijzonder slechte resolutie.

Dit voorbeeld ben ik niet zelf.

En je kunt op Twitter prima de NS afzeiken zonder dat je daarmee een doel hebt en vervolgens niet meer reageren.

Dit wel.

En het is goed dat we kritisch zijn, maar het kan ook anders. Ben ik sinds dit jaar eindelijk achter.

Dat komt door Mark Manson. Hij schreef het belangrijkste boek van het jaar. Zijn The Subtle Art of Not Giving a F*ck is precies wat we nu, in 2016 en daarna, nodig hebben in de wereld. (edit: inmiddels is deze quote de quote die achterop de Nederlandse vertaling van het boek van Manson staat—true story)

Ik zal je uitleggen waarom geen fuck geven je leven en de wereld beter maakt.

Geen fuck geven is niet hetzelfde als onverschilligheid. Het betekent niet dat je liefdeloos, respectloos of ongeïnteresseerd moet zijn. Dat je je geen reet aantrekt van anderen en daarom denkt dat je alles kunt maken.

Nee, geen fuck geven betekent wat anders. En bovendien ben je een lul als je onverschillig bent.

De juiste uitleg is dat geen fuck geven betekent dat je je op je gemak voelt als je verschillend bent dan anderen, en je je op je gemak voelt als anderen verschillen van jou.

Dan geef je dus echt geen fuck. En op de juiste manier.

In Drenthe zeggen we dan moet'n hun weet'n en gaan we weer verder met turf steken. Of niet.

En hoewel het boek van Mark Manson boordevol met wijze levenslessen staat (daarover later ongetwijfeld meer), wil ik je vandaag alleen meegeven dat je geen fuck moet geven en zo de wereld beter maakt.

Dus is er een show over millennials die zich snel beledigd voelen?

Geef geen fuck en kijk het niet.

Zitten er weinig vruchten in een pak vruchtensap.

Geef geen fuck en koop het niet.

Heeft iemand een andere religie dan jij?

Geef geen fuck en ga niet met koffie gooien en begin/participeer niet (in) een Facebookpagina die aanzet tot geweld.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox