Fopglutenallergie, stofwisselingsziekteveinzers en coeliakielijers

Fopglutenallergie, stofwisselingsziekteveinzers en coeliakielijers

Waarom zijn jullie zulke aanstellers? Geef gewoon toe dat je iets anders dan iets simpels de schuld geeft van je ongemak.
Fopglutenallergie, stofwisselingsziekteveinzers en coeliakielijers

Ik had laatst jeuk. Het bleek dat er een haartje op m’n arm (impliciete verwijzing naar mijn ongelofelijke mannelijkheid) tegen de haargroeirichting in zat en dat jeukte. Even krabben en het was weer over.

Even krabben ja.

Even krabben is vaak, vaker dan je denkt, de oplossing voor je problemen. Krabben is samen met wachten, je muil houden en je niet zo aanstellen de beste manier om van je problemen af te komen.

Het aantal jongedames die de laatste jaren glutenallergie hebben gekregen is explosief gestegen. Het is zelfs zo erg dat mensen met serieuze glutenallergie nu moeten zeggen ‘maar ik heb het écht!’. (Overigens herken je de fopglutenallergie wanneer mensen zeggen dat ze glutenallergie hebben. Mensen die het echt hebben spreken van coeliakie en weten ook hoe je het uitspreekt. En nu ik dit geheim heb gedeeld krijgen die coeliakielijers het waarschijnlijk nog zwaarder - maar dat terzijde, en einde van deze vreemde constructie van bijzinnen).

fop·glu·ten·al·ler·gie

  • (de; v; meervoud: fopglutenallergieën)
  • 1 verzonnen overgevoeligheid voor onbep. stoffen

coe·li·a·kie·lij·er

  • (de; m; meervoud: coeliakielijers)
  • 1 iem. die daadwerkelijk van het toilet een slagveld maakt na het eten van gluten

Nog geen vier jaar geleden (dit stuk tekst is in 2015 geschreven) was er een grote groep mensen die een stofwisselingsziekte had en er dus zogenaamd niets aan konden doen dat ze dik waren. Maar gelukkig was er een groot aantal invloedrijke mensen die keer op keer vertelde en herhaalde dat je afvalt als je meer energie verbruikt dan je inneemt en daarom is die groep met stofwisselingsziekteveinzers steeds kleiner geworden (zowel die groep zelf als de individuen zelf).

stof·wis·se·lings·ziek·te·vein·zer

  • (de; m; meervoud: stofwisselingsziekteveinzers)
  • 1 iem. die ontkent teveel donuts te eten
  • 2 Gerda

En nu is opeens ook iedereen lactoseintolerant, allergisch voor gluten en moet iedereen detoxen. En veel van deze mensen behoorden eerst tot de groep met de stofwisselingsziekte.

Als ik niet X de schuld kan geven, dan maar Y.

Maar hou allemaal eerst even lekker je bakkes. Weet je wel dat je nu alwéér de schuld van je gezondheidsproblemen (voor zover aanwezig) bij iets anders dan jezelf legt?

Fijn he? Als je iets anders de schuld kan geven. Maar ik kan je alvast vertellen dat je er niet door afvalt en dat je over een jaar weer iets nieuws hebt verzonnen.

Wees nou gewoon eerlijk tegen jezelf.

Dokter, ik heb weer verzonnen dat ik ergens last van heb.
Laten we dat eerst maar even onderzoeken.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox