Mijn overheid sucks

Mijn overheid sucks

Mijn overheid Berichtenbox sucks en deze post is geschreven in 2017 dus het klopt al meerdere jaren.
Mijn overheid sucks

inb4 Dit is de Nederlandse versie van Gov y u suck van Pieter Levels

Op 15 maart zijn de Tweedekamerverkiezingen en duurzaamheid, immigratie, economie, gezondheidszorg en de aow-leeftijd boeien me geen ene reet. Het enige wat ik graag anders zou willen zien, is communicatie van de overheid.

Want ik kreeg namelijk deze week een mailtje van MijnOverheid en ik kreeg er spontaan huilbuien, jeuk en emigratieneigingen van. En niet alleen vanwege de 1995-stijl van het aan elkaar schrijven van woorden die gewoon los kunnen, MijnOverheid.

Kijk maar even mee.

????
?????

Dit bericht is de mededeling dat er een bericht (denk in de titel van mijn e-mailbericht) belangrijk is en dat ik actie moet ondernemen, niet nu, maar binnenkort, en dat ik meer informatie hierover (waarover? Over het actie ondernemen of over de belangrijkheid of over het bericht?) kan vinden in mijn Berichtenbox op MijnOverheid. En of ik even naar MijnOverheid wil gaan om dit bericht te lezen.

Met vriendelijke groet,
MijnOverheid

Ik kom er door deze afsluiting achter dat de e-mail naast enorm onduidelijk ook nog eens is geschreven in de derde persoon.

Raar.

Maar wat staat er nou eigenlijk?

Beste Jelmer, dit is een (e-mail)bericht om je te vertellen dat er een belangrijk bericht is en dat je binnenkort (nu nog niet) actie moet ondernemen en dat er meer informatie te vinden is in een andere berichtenbox. Ga daar naar toe (en we sturen je voor de zekerheid niet het bericht mee en ook niet de link naar de plek waar je het bericht kunt lezen).
Groetjes van de overheid.

Dus, in plaats van mij een e-mail te sturen met daarin wat de overheid me wil vertellen, krijg ik een bericht dat ik een bericht heb.

Thanks.

Gelukkig weet ik waar ik moet zijn (ongeveer) dus ik Google 'mijnoverheid' en vind de inlogpagina. Daar kan ik kiezen of ik wil inloggen met mijn username en password of username, password en een sms-code. Nou, doe maar de eerste. Want dat is het gemakkelijkste.

Meneer de inbreker, wilt u 1 of 2 sloten kraken?
Meneer de inbreker, wilt u 1 of 2 sloten kraken?

Die berichtenbox is niet zo moeilijk te vinden, maar ik weet niet over welk bericht het gaat want dat stond niet in de e-mail. Daar stond namelijk alleen dat ik een bericht had.

Dus ik klik maar het nieuwste bericht aan en dat is een bericht van de Belastingdienst. En dat bericht is een bericht met een pdf (van een a4 met daarop een postadres en dagtekening) als bijlage.

Realiseer je even hoe ver we nu zijn: ik had een bericht in mijn mailbox met daarin de melding dat ik een bericht had in een andere mailbox en dat bericht heeft een bericht als bijlage.

En nu klik ik op dat bericht in de bijlage van het bericht (van het bericht in m'n mailbox) en daarin staat dat ik mijn inkomstenbelastingaangifte moet doen. Maar, dat er andere regels gelden als je aangifte doet als ondernemer (wat ik ben en de Belastingdienst ook weet). Dit kan ik dus overslaan.

Kortom, ik krijg een bericht dat ik een bericht met als bijlage een bericht heb met daarin een melding die niet voor mij bestemd is.

Ik heb geen vertrouwen in mijn overheid
Wie verzint dit?

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox