Ik las laatst ergens

Ik las laatst ergens

Ik las laatst ergens dat je beter niet ergens iets laatst had kunnen lezen.
Ik las laatst ergens

Ken je die mensen die het argument ‘ik las laatst ergens…’ gebruiken als beginzin als ze een punt duidelijk proberen te maken? Die mensen mag je met behulp van de inhoud van een zak ontbijtgranen je huis uit jagen.

Die mensen zijn hartstikke gek.

‘Ik las laatst ergens’ is een zin van vier woorden waarin alle vier de woorden volkomen waardeloos zijn. Sterker nog: het is gewoon vocabulaire kots.

Ik

De zin begint uiteraard met de belangrijkste persoon op aarde. Ik. Per definitie is ieder individu onbetrouwbaar. Al je eigen ervaringen zijn nooit representatief voor een ander. Wat jij ervaart, meemaakt en vindt, boeit niet voor de rest. Jij doet er niet toe. Ik doe er niet toe.

De regel is: Alles wat zo goed voor jou werkt is een prima reden om er mee door te gaan maar tegelijk een hele slechte reden om te dringen aan anderen.

Las

Goeie. Je hebt iets gelezen. Verleden tijd. Dus je hebt iets op schrift gezien. Supertof man. Dat je iets las zegt nog helemaal niets. En sterker nog: als je iets hebt gelezen, heb je ongetwijfeld vrijwel niets onthouden. Eén van de slechtste manieren om informatie tot je te nemen.

Dat iets is opgeschreven, betekent niet dat het per se waar is. Check maar eens billboards van McDonald's, de binnenkant van toiletdeuren in donkere oorden en dat boek van de Energieke Vrouwen Academie.

Laatst

Nog zo’n mooie. Een onbepaald moment in het verleden. Het komt niet heel sterk over als je hiervoor hebt vermeld dat jij als bijzonder onbelangrijk persoon een manier hebt gevonden om het allerslechtst informatie tot je te nemen en dat vervolgens complementeert met een ‘ik weet niet meer wanneer’.

Oke.

Ergens

Ook altijd heel sterk. Ergens. Een niet-specifieke plek. Kennelijk is dat niet relevant. Ergens. Kan in een boek zijn met meta-analyses van wetenschappelijke onderzoeken, maar het kan ook een achterkant van een Tsjechisch hagelslagpak zijn. Boeit niet.

Ben nu wel benieuwd naar die Tsjechische hagelslag trouwens.

Ik las laatst ergens dat brood helemaal niet goed voor je is.
Ik las laatst ergens dat je dik wordt van suiker.
Ik las laatst ergens dat ze nu uranium in de gps-trackers in vaccins in chemtrails stoppen he?

Zodra iemand die eerste vier woorden uitspreekt pak je je ontbijtgranen erbij. Neem een dreigende houding aan en roep met luide stem:

JA MAAR JIJ BENT ALS INDIVIDU ECHT SUPERONBELANGRIJK DUS WAREN ER MEER MENSEN DIE HETZELFDE HEBBEN GELEZEN EN WAAR LAZEN JULLIE DAT DAN EN WANNEER WAS DAT EN WAAROM IS DAT BELANGRIJK VOOR WAT JE MIJ NU GAAT VERTELLEN EN IS ER OOK EEN VIDEO VAN EN WIL JE TROUWENS OOK MELK BIJ JE ONTBIJTGRANEN?

En voordat die persoon dan antwoord geeft, gooi je die ontbijtgranen tegen hun hoofd.

Want dit is hopeloos.

Ik las laatst ergens dat ik las laatst ergens nergens op slaat.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox