Nog meer tips om goedkope tickets te vinden

Nog meer tips om goedkope tickets te vinden

Een rijtje met tips waarmee je goedkoop kunt vliegen.
Nog meer tips om goedkope tickets te vinden

Ik vermoed dat ik een stuk of 300 blogposts nodig heb om uit te leggen hoe ik goedkope tickets vind en zo de helft van het jaar in het buitenland kan zijn.

Er is niet namelijk 1 trucje dat je kunt toepassen. Is ook precies de reden waarom ik al 5 jaar fitnessbloggertje ben en nog steeds iedere dag iets kan posten en een boek erover heb geschreven.

Goedkoop de wereld over vliegen vereist, en ik lieg niet, precies dezelfde mindset als een sixpack krijgen terwijl je taart eet. En daar ga je de komende tijd nog wel achter komen.

Dan komt er ook een boek getiteld Betaal Niks Vlieg Business Class.

edit: Het boek kwam er en heet Thuisblijven is duurder.

Dit artikel is een soort overzicht van alle manieren die ik gebruik om goedkope tickets te zoeken, te vinden, te zien en te boeken.

Zo vind je goedkope tickets

We kennen allemaal de Overal zoekfunctie van Skyscanner, waarmee je je niet laat hinderen door bestemmingsvoorkeur en zo dus in een bepaalde periode een keur aan zoekresultaten krijgt over de hele wereld. Ik vind dat een aardige functie van Skyscanner (snap niet dat niet veel meer ticketwebsites het hebben gekopieerd) maar het vergt nogal wat energie.

Ik wil wel weg, maar boeit me niet waar naar toe
Ik wil wel weg, maar boeit me niet waar naar toe

En ik heb de Eet Taart Krijg Een Sixpackmentaliteit, dus ik vind dat teveel werk.

Zoals met alles in het leven lijkt het mij veel verstandiger om experts te stalken. Dus in dit geval op zoek te gaan naar mensen die de hele dag goedkope tickets zoeken en die posten op blogs, forums en websites. En dan, geautomatiseerd, aan die informatie te komen.

Check ticketdealblogs en maak alerts aan

Één van m'n favoriete ticketdealwebsites is Fly4free (niet vanwege de naam, die nergens op slaat natuurlijk) maar wel vanwege het feit dat ze een aparte pagina hebben voor deals vanuit Nederland.

Nu kun je iedere dag die website bezoeken maar dat kost tijd en energie. Ik heb wel wat beters te doen (nocardio). Een betere optie is ze volgen op Facebook en notificaties aanzetten en/of volgen op Twitter. Maar nóg slimmer is via IFTTT een applet maken die je pushberichten stuurt zodra er een deal wordt gepost vanaf Amsterdam.

Kijk, daar hoef je geen reet voor te doen en zo zie je alle onzinnige deals vanaf Bratislava en Zagreb ook niet. Hashtag geentroep.

Dit is ook precies de reden waarom Fly4free stiekem veel fijner is dan SecretFlying. Laatsgenoemde heeft geen RSS-feed én geen aparte pagina voor goedkope tickets vanuit Nederland.

Een met Fly4free te vergelijken website is Flynous (wat is er met al die kutnamen?) en ook daar kun je dezelfde notificatie aanzetten via IFTTT. Flynous heeft ook een aparte pagina voor deals vanaf de Benelux, dus is semi-handig want Luxemburg en Brussel boeien me niet.

Kreeg tijdens het schrijven van deze post een melding op m'n scherm:

Amsterdam - Los Angeles voor €373
Amsterdam - Los Angeles voor €373

Ik wil Vakantiepiraten en Ticketspy ook nog wel eervol vermelden, maar ik ben alleen op zoek naar goedkope tickets en hoef geen nieuws over Werelddealweken of saaie vakanties naar Mallorca te zien. Boeit me niet.

Je kunt trouwens wél voor Vakantiepiraten een trigger op IFTTT aanzetten, maar dan zie je dus ook die saaie vakanties.

Ik wil altijd nog een keer naar...

Ok, alles wat hierboven staat werkt alleen als je de mindset hanteert dat je je trips laat afhangen van het aanbod en niet dat je in een bepaalde periode naar een bepaalde plek moet.

Voor die laatste mindset heb ik trouwens ook geen tips voor je. Is een veel te onhandige manier van denken.

Er is nog wel een andere mindset, die ergens er tussenin ligt. En dat is de mindset van zo'n beetje iedereen:

Ik wil altijd nog een keer naar <plek x> joh.

Nou, daar heb ik ook een oplossing voor. Lees maar mee.

Even tussendoor: als je altijd nog een keer naar <plek x> wil, dan zijn bovenstaande alerts ook heel handig, maar misschien wat te passief. Want in die gevallen wacht je dus tot je droombestemming langskomt.

Er is een website, kiwi.com, waarmee je net als Skyscanner heel flexibel kunt zoeken. Maar dan niet alleen flexibel wat betreft bestemming, maar ook wat betreft periode. Ze hebben ook gewoon een app.

Dus je zoekopdracht kan bijvoorbeeld zijn:

Van Amsterdam naar kijk maar even van kijk maar even tot kijk maar even
Van Amsterdam naar kijk maar even van kijk maar even tot kijk maar even

En dan zie je dus een prachtig wereldkaartje met de goedkoopste prijs naar iedere plek op de wereld (volgens kiwi.com dan).

Handig wel
Handig wel

Dit is een prima uitgangspositie voor al die tripjes die je ooit nog wil maken, maar waarbij het je niet zoveel uitmaakt wanneer. Je kiest gewoon de goedkoopste periode en boekt die ticket (er even van uitgaande dat de maatschappij je geen zak uitmaakt en het aantal stopovers ook niet, maar die kun je ook nog wel aanpassen op kiwi.com).

Voorbeeld: Zuid-Korea

Ik wil graag nog een keer naar Seoul want ik wil Koreaans barbecueën en het maakt me niet zoveel uit wanneer. Het liefst vlieg ik wel met een partner van Delta Airlines want dan kan ik miles sparen (daarover later, als ik het zelf snap, meer). De zoektocht Van Amsterdam naar Seoul van kijk maar even tot kijk maar even levert het volgende op:

Ook handig
Ook handig

Hmmm... €373 in mei is best ok denk ik. De trip duurt 3 dagen maar dezelfde prijs geldt ook voor andere (en langere) periodes. En China Eastern voert de vlucht uit (dus ik kan miles sparen, want het is een Delta partner). De stopovers zijn 3:40 uur ('s ochtends) en 5:10 uur ('s avonds) in Shanghai (overdag).

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze vlucht relaxed vindt, maar ik vind dit best prima. Plus ik kan overal werken en ik ken de terminal in Shanghai en daar kun je prima met je laptop zitten. Dus ik wil dit wel.

Maar ik vermoed dat Kiwi niet écht de allergoedkoopste prijzen laat zien. Uit ervaring weet ik dat Momondo.com meestal wat goedkopere prijzen laat zien. Dus ik onthou de vluchttijden en voer ze in bij Momondo:

ff 19 euro besparen brb
ff 19 euro besparen brb

Ha, kijk. Scheelt weer 19 euro. Zijn toch precies 4,37 grote Americano's bij de CoffeeCompany (waarom zijn die zo duur?).

Nu moet ik dus naar Supersaver om die ticket te boeken maar ik vind Supersaver intens kut en boek liever bij Budgetair. Want Budgetair heeft de allerfijnste website ooit (en je kunt heel gemakkelijk je facturen en tickets terugvinden) dus ik probeer het daar even:

Kut Budgetair (deze keer)
Kut Budgetair (deze keer)

Kut. Dan maar bij Supersaver voor €354.

Nouja ik ga niet nu allemaal screenshots van die ticket laten zien want ik heb 'm niet echt geboekt. Maar het loont dus om niet zomaar genoegen te nemen met een (toch al goedkope) prijs die wordt getoond.

Einde artikel.

Kijk maar even wat je er mee doet.

Bottom line

  • De goedkoopste vliegtickets boek je als je je reis laat afhangen van het aanbod;
  • Het kost superveel tijd om iedere dag op ticketdealwebsites te zitten browsen, dus daarom kun je beter alerts instellen;
  • Ik wil altijd nog een keer naar plek x kun je prima zoeken met Kiwi;
  • Een goedkope ticket kan soms een paar tientjes goedkoper worden op een andere website;
  • Goedkope tickets vinden kan op heel veel manieren.

Wat verder nog ter tafel komt

  • Kijk hier om te lezen hoe je geld terug krijgt (zonder dat je zelf veel moeite hoeft te doen) als je vlucht vertraagd is;
  • Oja, na het verschijnen van dit artikel maakte ik ook zelf een vliegticketzoekmachine die Yelmair heet. Neem er eens een kijkje.
  • Inmiddels is ook nog het boek Thuisblijven is duurder.

Lees alles en krijg nieuwe posts in je mailbox